Shoot Along 'Dark Queen'

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 20:14

Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen, om uit mijn comfortzone te stappen en mijn grens op te zoeken en daar overhéén te gaan. Daardoor daag je jezelf uit en blijf je jezelf ontwikkelen ben ik van mening. En 'oh boy' wat is er al veel voorbij gekomen aan leuke gezinnen, lieve en ondeugende kinderen, opa's en oma's, groepsshoots, babies, zakelijke shoots maar ook trouwfoto's. Ik heb van ieder moment geleerd, mezelf tot het uiterste gedreven om dat perfecte resultaat te krijgen en mezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van nabewerking en echt, van iedere shoot groeide ik een beetje meer.

 

Voor zover de inleiding.... haha... 

Doen

Want waar ik naartoe wil is dat je dus gewoon dingen moet DOEN! Op Instagram kwam ik een oproepje tegen van een collega fotografe die een zogenaamde 'Shoot Along' organiseerde met modellen. Een Shoot Along is een gearrangeerde fotoshoot met meerdere fotografen en meestal in een bepaald thema, in dit geval 'Dark Queen'. In eerste instantie twijfelde ik want het was niet direct naast de deur en ik had nauwelijks ervaring met paardenfotografie en dat weekend had ik ook wat meer dingen staan etc... je kent het wel. Tot ik besefte dat ik dus excuses aan het zoeken was om het niet te doen maar eigenlijk ik het toch wel écht supergaaf vond, dus ik besloot 'Hell yeah!' ik ga het dus gewoon wèl doen en we zien het wel.

Zaterdag 25 september

was het zover! De shoot vond plaats bij de Loonse en Drunense Duinen tijdens golden hour en toen ik mijn auto geparkeerd had op de parkeerplaats en de rest van de fotografen ontmoet had kwam ze daar aan, in vol ornaat: Miranda met haar Friese merrie Anna en wat een verschijning was dat! Grote, zwarte Anna met een prachtig robuust hoofdstel met Miranda in een prachtige zwarte jurk, donkere make-up, kekke laarzen en superstoere tatoeages en het plaatje was gewoonweg compleet 'Dark Queen' it is!

Na met elkaar kennis gemaakt en dit mooie stel bewonderd te hebben zijn we naar de Duinen gelopen waar we op diverse mooie plekjes foto's geschoten hebben. 

De avond trakteerde ons nog op een supermooi golden hour. Wat een mooi licht en zo gaaf in combinatie met dit thema! De oranje gloed en lange schaduwen maken het plaatje af en geven de foto's net dat gouden randje en die extra sfeer. Zo gaaf hoe alles samen komt en door de aandacht en energie die Miranda erin gestoken heeft wat betreft details, kleding, accessoires en puntjes op de 'i' maakt dat zij dit thema gewoon genaild heeft!

En niet te vergeten, Anna, die het tijdens de shoot supergoed gedaan heeft, het goed vol hield en heel erg lief was natuurlijk! 

Dan kom je 's avonds thuis en door een buikgriep-golf op de school van onze meiden merkte ik al dat ik me ook niet zo lekker voelde maar hé ik ben er toch maar mooi bij geweest!

De dagen erna staan in het teken van foto's uitzoeken, kijken welke stijl en kleuren het best bij het thema passen en vooral heel veel bewerken maar dat is ook echt heel leuk en fijn om te doen. Ik kan zeggen dat ik met deze shoot wederom mezelf uitgedaagd heb, veel ervan geleerd heb, mijn nabewerkings-skills weer tot een hoger niveau heb getild en 'last but not least' een ontzettend fijn contact hieraan over heb gehouden want in de tussentijd ben ik met Fleur ook nog op stal geweest bij Miranda en Anna maar wie weet komt daar ook nog een blogje over ;-)

Nieuwe dingen

Supermooie conclusie die ik hieruit kan trekken is dat door dingen gewoon te doen er andere deuren voor je kunnen openen, je er dus achter komt of je nog andere interesses of talenten hebt en of je dus ook op een ander gebied bezig zou willen zijn. In mijn geval heeft het dus geresulteerd in het feit dat ik paardenfotografie ook echt heel leuk en gaaf vind om te doen en ik me op dit vakgebied verder wil gaan ontwikkelen.

Momenteel ben ik dus druk bezig met portfolioshoots hiervoor en hopelijk binnen nu en enkele weken kan ik het resultaat hiervan op mijn website laten zien en echt, ik vind het zelf zo mooi geworden al. Het zijn hele diverse shoots geworden; van paarden met en zonder trotse baasjes, van grote paarden tot kleine shetlanders met prinsesjes aan hun zijde, blackshoots (met zwarte achtergrond), in westernstijl, echt, de aanmeldingen waren heel divers en wat fijn ook dat zoveel mensen hieraan mee willen werken. Maar goed, hou dus mijn website in de gaten want er komen nog heel veel leuke dingen aan! 

 

Ondertussen, als je meer informatie van mij zou willen ontvangen of je wilt alvast een shoot bij mij reserveren, laat het me vooral weten! 

info@shirleyvanlieshoutfotografie 

Of neem contact op via het contactformulier: 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.