De fotograaf vóór de camera

Gepubliceerd op 25 augustus 2022 om 15:28

Aangezien mijn passie voor de paardenfotografie inmiddels goed is aangewakkerd én het bij mij toch ook wel begon te kriebelen, want, een paardenfotograaf zonder foto's met paard, dat kan natuurlijk niet! Dacht ik een tijd geleden na over hoe ik daar een invulling aan kon geven. De mensen die mij kennen weten dat ik van symboliek hou, van 'het cirkeltje rond' en 'alles heeft een reden' dus dat nam ik mee in mijn gedachten. 

Wat ik nog graag wilde was portretfoto's maken van mij met een paard, want hé, zelf heb ik er dus geen MAAR ik vind wel dat je als paardenfotograaf toch ook zelf een keer zulke foto's moet laten maken. Mooie bijkomstigheid is natuurlijk ook dat ik dan meteen aan de andere kant van de camera sta en dus meemaak en voel wat mijn klanten ook meemaken dus dat is alleen maar goed.

Enkele maanden geleden was ik met Miranda aan het appen en toen kreeg ik de ingeving: tuurlijk! Het moest haar Anna worden! Met haar Friese Anna is het allemaal zo'n beetje begonnen (zie vorige blog) en Anna heb ik al vaker op de foto gezet én heeft een speciaal plaatsje in mijn hart. Daarbij zijn Friesen absoluut mijn lievelings dus tja, 1 en 1 is natuurlijk 2! Alleen wie kan er dan achter de camera kruipen en mij op de foto zetten met Anna? 

Ook daar hoefde ik niet lang over na te denken, Miranda, haar baasje natuurlijk! Miranda maakt zelf ook supermooie foto's (al zal ze dat niet zo snel toegeven haha) dus ik heb de vraag gewoon op de app gegooid en hoopte dat ze ja zou zeggen! En dat gebeurde al vond Miranda het wel spannend haha want zoals ze zelf zegt' ik maak maar huis-tuin-en keukenfoto's met mijn simpele camera en 'ik kan het helemaal niet goed'. Joh, ik zie echt mooie dingen voorbij komen vertelde ik haar dus ik had er het volste vertrouwen in! En daarbij, als ik een paar mooie foto's heb dan ben ik echt allang blij. 

Dus afspraak werd gemaakt voor 2 juni! Wat een mooie dag was het, niet te warm, wel met een lekker zonnetje dus heerlijk om op de foto te gaan. 

En altijd als ik bij Miranda en Anna kom is het gezellig, kletsen we lekker over van alles en nog wat en knuffel ik uitgebreid met Anna, zo ook nu weer.

We zijn de Duinen in gelopen en bij een supermooi vennetje gestopt en heb ik Anna van Miranda overgenomen. Ik had snoepjes in mijn zak en zo kon ik Anna af en toe een beetje sturen maar eerlijk, ik vond het echt wel lastig hoor haha... ik was me opeens heel erg bewust van mijzelf, mijn houding, waar ik mijn handen moest laten, sta ik wel goed, ziet mijn mond er niet raar uit zo en daarbij moesten zowel Anna als ik natuurlijk sámen mooi op de foto staan. Het is echt heel goed dat ik dit zelf een keer beleefd heb want nu weet ik dus ook wat mijn klanten en modellen steeds ervaren. Heel nuttig dus!

Ik vond het zeker niet tegenvallen, Anna was soms wel een beetje onrustig dus dan liep ik een rondje met haar en Miranda stond een stuk verderop. Ik had af en toe nog wel het idee; 'als Anna het nu maar niet op haar heupen krijgt en ervandoor gaat'. Ik zag mezelf al gaan, Anna die mij dus achter haar aan trekt, mijn god haha.. Maar, ze heeft het supergoed gedaan de lieverd. Miranda twijfelde nog wel een beetje 'of er wel iets tussen zat' maar ik wist wel, dat zit goed. 

En inderdaad, wat een leuke foto's zijn eruit gekomen! ik ben echt meer dan blij en tevreden en ik vond het ook een superleuke ervaring om zelfs eens vóór de camera te staan in plaats van erachter! 

En op deze manier heeft deze fotoshoot zoveel meerdere betekenissen voor mij gekregen. Met Miranda en Anna is het vuurtje voor de paardenfotografie aangewakkerd en met Anna ga ik op de foto met Miranda die ze maakt. Nou, zeg zelf, symbolischer gaat het niet worden! :-)

Miranda bedankt voor de leuke en gezellige ervaring en Anna blijft een speciaal plekje in mijn hart houden. 

Fotografie: door Miranda 

Nabewerking: door mijzelf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.