Toelichting Studio portretshoot

Een fotoshoot in de studio is tijdloos en puur. Een portretsessie wat in de studio gemaakt is geeft de persoonlijkheid van de geportretteerde weer zonder opsmuk en extra's. Het is daarnaast ook een ideale locatie omdat je geen rekening hoeft te houden met weersomstandigheden. 

 

Algemeen

Een fotoshoot in de fotostudio is uitermate geschikt voor portretfotografie. Dit kan in de vorm van mooie portretten van de kinderen alleen en samen: denk aan broertjes-zusjes portretten en mooie, pure portretten van de kinderen alleen, brandingfoto’s: ik zet jou in een mooie setting op de foto voor professionele doeleinden en Social media, 'mommy-and-me shoot': mooie, liefdevolle portretten van mama’s met hun kinderen en zwangerschapsfotografie: een mooie, tijdloze fotoshoot van jou met je zwangere buik en samen met je partner.

Mogelijkheden

Ik heb de studio beschikking over diverse fotoachtergronden die je gecombineerd tijdens de fotoshoot kunt gebruiken. Daarnaast heb ik eventueel diverse accessoires ter beschikking en ook een ruime keuze uit leenkleding. 

Een Studio portretsessie is bedoeld voor 1 persoon of maximaal 2, 3 personen. De ruimte in de studio is beperkt en het meest krachtige beeld verkrijg je toch door niet teveel personen in een keer te portretteren. Voor het fotograferen van meerdere personen of een gezinsshoot adviseer ik daarom ook om hiervoor een buitensessie te plannen. De mogelijkheden buiten zijn hiervoor meer geschikt en veelzijdiger en ook het maken van diverse combinaties en groepsfoto's is hierbij ook veel beter mogelijk. 

 

Kleding 

Het is aan te raden om diverse setjes met kleding mee te nemen naar de fotoshoot. Daarbij kun je denken aan en volledig zwarte outfit, dit is vooral heel mooi bij de zwarte achtergrond. De geportretteerde komt hiermee het mooist uit op de foto als zowel de achtergrond maar ook de kleding zwart is. Dit geeft een puur maar ook krachtig beeld. 

Daarnaast zijn andere neutrale, basis kleuren ook altijd mooi. Denk aan wit, ecru, denim, olijfgroen, okergeel, donkerbruin etc. Een printje mag uiteraard altijd maar een te druk printje is niet aan te raden. Voor een witte achtergrond is juist een wit bloesje, shirtje of een mooi gekleurde outfit weer het mooiste. Een mooie gekleurde blouse en denim broek bijvoorbeeld komt op een witte achtergrond juist weer heel mooi uit. Voor de dames en meisjes heb ik een ruime keuze uit leenjurken. Denk hierbij voor de dames aan mooie jurken voor tijdens een zwangerschapsshoot en voor de meisjes mooie jurken voor een Fine art uitstraling bij de bruine, gemêleerde achtergrond. 

Gaan er broertjes en zusjes samen op de foto is het leuk om de kleding onderling op elkaar af te stemmen door bijvoorbeeld dezelfde kleuren te gebruiken. 

Tot slot

Ik streef ernaar om je een onvergetelijke en gezellige ervaring te bezorgen, ik begeleid je tijdens de shoot en geef aanwijzingen waar nodig en bovenal moet het een fantastische fotoserie worden waar je nog vaak met veel plezier naar terug kijkt.

 

Neem contact met mij op als bovenstaande je aanspreekt en laten we mooie herinneringen vastleggen!