Toelichting fotoshoot paard

Je twijfelt of je een fotoshoot wilt doen met je paard, het komt er gewoonweg niet van of je weet niet zeker of je paard er ‘geschikt’ voor is? Nou ik zou zeggen, niet twijfelen en doen!

Ik kan jouw paard of eventueel jou met je paard samen mooi vastleggen als mooie herinnering voor nu en voor de toekomst!

 

Locaties

De mogelijkheden zijn divers, het is net wat je zelf graag wilt en wat je aanspreekt. De reguliere paardenshoots vinden altijd op een buitenlocatie plaats, hierbij hoeven we echt niet ver weg te gaan, een mooi stukje bos bij stal of een mooie weide kan al prima dienst doen als locatie. Ook handig dus als je niet beschikt over een trailer of gewoonweg niet in staat bent om met jouw paard naar een locatie toe te komen is dit natuurlijk ideaal. Daarnaast weet ik zelf ook een paar mooie locaties om jullie eventueel op de foto te zetten dus de mogelijkheden zijn zeker divers!

Inhoudelijk

Verder vul jij de shoot zelf in, wil je graag rijfoto’s met een paar portretten erbij van jou en je paard, wil je enkel (portret)foto’s van alleen je paard, wil je mooie foto’s van jou en je paard samen, het kan allemaal! Ook is het mogelijk te combineren tijdens de shoot zodat je eventueel zowel rijfoto’s hebt als portretfoto’s etc.

De vraag of je paard er ‘geschikt’ voor is? Nou, ieder paard is geschikt! Ieder paard is anders maar het is de kunst om net die kenmerken vast te leggen en het karakter van jouw paard weer te geven op de foto’s en dat lukt meestal ook supergoed! Velen geven aan dat zijn/ haar paard wat onrustiger is en niet lang stil kan staan, dat klopt. De meeste paarden kunnen niet lang stil staan en dat is helemaal niet erg want het is aan mij om net in die ene seconde wel dat beeld te schieten wat ertoe doet.

De meeste paarden vinden het wat onwennig in het begin, zeker als ze op een andere locatie zijn. Ik neem daar altijd de tijd voor en probeer zoveel mogelijk mee te bewegen daarin. Is het paard wat gestrest dan is het raadzaam om eerst wat rondjes te lopen voordat we gaan beginnen. Is het paard tussentijds wat onrustig dan helpt tussentijds wat beweging ook altijd. We forceren niets en het is dan gewoon ‘go with the flow’ en we kijken wat er wèl kan. Op deze manier krijg je een meer ontspannen paard op de foto wat het eindresultaat alleen maar ten goede komt.

Het is altijd heel erg fijn om extra handjes te hebben tijdens de shoot voor de nodige assistentie en hulp, Het zou heel fijn zijn als je iemand extra mee kunt nemen hiervoor.

Voorbereiding

Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie foto’s straks fantastisch zijn dus dat vergt de nodige voorbereiding. Voorafgaand aan de shoot is het de bedoeling dat je je paard goed borstelt, desnoods zelfs wast indien dat nodig is. We willen natuurlijk geen vlekken op de foto’s zien. Gebruik een glansmiddel om de vacht nog extra te laten glanzen en eventueel hoevenolie om de hoeven mooi te laten blinken. De manen en staart kun je goed uitborstelen en ook eventueel wassen van tevoren. Of je de manen los wilt laten of ingevlochten of geknot mag uiteraard ook, het is net wat je zelf het mooiste vindt.

Mocht je met de trailer naar de locatie komen dan raad ik je aan om de staart in een staartbeschermer te doen zodat je voorkomt dat de fris gewassen staart onder de mest komt te zitten.

Hoofdstel of niet?

Een paard staat nooit los op de foto. Het ligt er een beetje aan wat je wilt en wat er mogelijk is met je paard. Een mooi hoofdstel of halster kan heel mooi staan. Je kunt ook gebruik maken van mijn fotografiehalsters (een dun touwhalster) zodat ik dit in de nabewerking weg kan werken. Het lijkt dan of je paard dus los staat op de foto en dat geeft een heel mooi resultaat. Het is dus de vraag wat je wilt en wat er met je paard mogelijk is maar dat overleggen we sowieso altijd.

Kleding

Qua kleding zijn er diverse mogelijkheden; voor rijfoto’s gebruik je uiteraard rijkleding, voor portretfoto’s is het leuk als je een leuk setje kleding aandoet waar je je prettig in voelt en wat bij je past. Een leuke broek met blouse voldoen al helemaal! Tip hierbij is wel om het een beetje neutraal te houden qua kleuren en geen drukke printjes aan te trekken. Kijk ook even naar de kleur van je paard, afstekende kleuren matchen hierbij het best, bruin met een bruin paard contrasteert bijvoorbeeld niet genoeg. Vanwege de warmere sfeer die ik in de nabewerking toe pas komen de basic kleuren zoals ecru, beige, denim, wit, groen, blauw maar ook de wat warmere kleuren als paars en (oker)geel het best tot hun recht. Ook zwart kan heel mooi zijn om veel contrast in de kleurstellingen te krijgen.

Mocht je de meer romantische sfeer op willen dan heb ik een aantal jurken te leen die je kosteloos tijdens de shoot mag gebruiken.

Tot slot

Ik streef ernaar om je een onvergetelijke en gezellige ervaring te bezorgen, ik begeleid je tijdens de shoot en geef aanwijzingen waar nodig en bovenal moet het een fantastische fotoserie worden waar je nog vaak met veel plezier naar terug kijkt.

 

Neem contact met mij op als bovenstaande je aanspreekt en laten we mooie herinneringen vastleggen!