Toelichting fotoshoot

Een gezinsshoot, foto's van de kinderen, oma verrassen met een mooi familieportret voor haar verjaardag? Het is allemaal mogelijk! 

Hieronder geef ik vast wat toelichting en tips! 

 

Kleding

Ik adviseer altijd om de kleding een beetje rustig te houden. Het draait tenslotte om jullie. Een printje mag natuurlijk maar een te druk printje met veel kleuren raad ik af. Dit leidt teveel van jullie af en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Mijn stijl heeft een warmere nabewerking met bruintinten. Het mooiste is om jullie kleding hier op aan te laten sluiten zodat het eindresultaat een mooi geheel wordt. Hierbij kun je denken aan basic kleuren zoals wit, ecru, beige, (donker)blauw, denim (spijkerstof) maar ook de meer naturel kleuren passen hier heel goed bij zoals bruintinten, okergeel, caramel en olijfgroen. Ook zijn de zachtere pasteltinten in de zomer erg mooi! 

Locatie

Heb je zelf een locatie in gedachten, helemaal top natuurlijk! Maar heb je nog geen idee dan kan ik je helpen om een mooie en geschikte locatie te vinden. Ik heb zelf een aantal vaste plekjes rondom Nuenen/Eindhoven waar ik heel graag shoot zoals de Geldropse Kasteeltuin en de Sonse Heide maar een mooi bospad of jouw achtertuin kunnen ook prima voldoen. Daarbij kijk ik ook altijd naar het seizoen, in het voorjaar zijn er bijvoorbeeld diverse plekjes waar bloemen tot bloei komen en in het najaar zijn er mooie herfstplekjes te vinden, ik houd dit altijd in de gaten en overleg vooraf met jullie.

Mocht er iemand slecht ter been zijn en niet zo ver kunnen lopen of er is iemand met een rolstoel bij het gezelschap, laat me dat vooraf even weten. Dit bepaalt namelijk naar welke locaties we wel en niet naartoe kunnen. Dit geldt ook voor eventuele kinderwagens. Er zijn locaties waarbij er los zand aanwezig is en deze zijn dus niet geschikt voor kinderwagens.

Inhoudelijk

Tijdens de fotoshoot trek ik altijd voldoende tijd uit om iedereen goed op de foto te zetten. Zeker met kinderen is dat vaak nodig omdat ze vaak beweeglijk zijn en ook een fotoshoot spannend kunnen vinden. Ik neem de tijd die nodig is om iedereen’s wensen mee te nemen tijdens de shoot en ik adviseer ook altijd om zoveel mogelijk combinaties te maken. Hier komen vaak de leukste en mooiste foto’s uit. Hoe leuk is het om foto’s te hebben van alle mannen samen en de zusjes, alle neefjes en nichtjes en de grootouders, alle kleinkinderen maar ook de koppels en daarnaast alle meisjes of juist alleen een stoere jongensfoto, alles is mogelijk! Speelsheid, spontaniteit en vrolijkheid staan bij mij voorop, vooral als er kinderen bij zijn. Het hoeft niet statisch en geposeerd. Vaak krijg je de spontaanste en leukste foto’s als de kinderen ook echt kind kunnen zijn en mogen rennen en spelen.

Extra's

Het kan soms warmer zijn dan je denkt dus het is verstandig om een flesje water of drinken mee te nemen voor iedereen met een eventueel tussendoortje mocht daar behoefte aan zijn. Ook is het raadzaam om voor kleinere kinderen dit sowieso te doen, ook om nog ‘iets voor achter de hand’ te hebben voor na de fotoshoot als beloning. Voor kinderen is een fotoshoot echt wel een spannend iets dus als er uitzicht is op iets lekkers dan helpt dat altijd mee! Daarnaast is het verstandig om anti-muggenmelk of spray mee te nemen. Zodra de zon gaat schijnen zijn er ook muggen dus goed voorbereid is fijn hierbij!

Tot slot

Eigenlijk is er de dag zelf niet veel meer nodig dan heel veel goede zin want dat straal je ook uit op de foto’s. Ik hoor vaak dat men niet weet hoe te staan en waar de handen te houden etc. Don’t worry, ik heb ervaring hierin en zal jullie door de shoot heen begeleiden dus dat gaat helemaal goed komen.

Ik streef ernaar om je een onvergetelijke en gezellige ervaring te bezorgen, ik begeleid je tijdens de shoot en geef aanwijzingen waar nodig en bovenal moet het een fantastische fotoserie worden waar je nog vaak met veel plezier naar terug kijkt!

 

Neem contact met mij op als bovenstaande je aanspreekt en laten we mooie herinneringen vastleggen!