Toelichting Fine-art shoot

Wat is een Fine-art shoot nu precies en wat komt erbij kijken? Ik leg het je hieronder uit!

 

Wat houdt het in

Op de wijze waarop ik de Fine-art foto's vast leg zijn het portretfoto’s van je paard waarbij de achtergrond helemaal zwart is. Hierbij wordt de focus volledig naar je paard toe getrokken en krijgen de foto’s een sjieke uitstraling. Door de compositie, houding van je paard en mijn kenmerkende, bijzondere Fine art-nabewerking maakt dat het een bijzondere portretreportage wordt wat kunstzinnig te noemen is. Ook zal ik in de reportage foto's maken waarin vooral detail te zien is, denk aan een stukje vacht, de kromming van de hals, een oog etc. Het zijn dit soort details die kenmerkend zijn voor jouw paard en juist deze detailfoto's zijn bijzonder en niet alledaags. De complete Fine Art-reportage is een unieke ervaring en bijzondere fotoreportage van jouw paard wat een waar kunstwerk aan jouw muur zal zijn! 

  Opzet

  De foto’s worden bij jou op stal gemaakt, ik kom dus met mijn spullen bij jou op locatie. Belangrijk hierbij is dat je beschikt over een stalgang, binnenbak of andersoortige ruimte waar een brede doorgang in zit. Bedoeling is namelijk dat je paard in de deuropening komt te staan met het hoofd naar buiten en de achterkant naar binnen. Voor een optimaal effect moet de ruimte zo donker mogelijk gemaakt kunnen worden, dus alle lampen uit, eventuele ramen bedekt indien mogelijk en geen eventuele openstaande deuren aan de achterkant. Ik neem alle benodigde accessoires en een groot zwart doek met staanders mee waarmee ik de achtergrond al helemaal zwart kan maken.

  Ik maak gebruik van het natuurlijke licht, dat geeft een meer softe uitstraling dan studiolampen wat kenmerkend is voor mijn foto's. Ik hou zelf namelijk meer van het zachtere licht en softe schaduwen. 

  Inhoudelijk

  Allereerst bouw ik de locatie op naar wens. Ik span het zwarte doek op tussen de staanders en zorg dat de locatie geschikt is voor de fotoshoot. Jouw paard krijgt eventueel een fotografiehalster van mij om (een dun touwhalster) wat ik in de nabewerking kan verwijderen waardoor het lijkt alsof jouw paard helemaal los staat. Heb je een glittershoot of sieraden geboekt dan zorgen we er vervolgens voor dat jouw paard hiervan wordt voorzien. Het is bij deze portretshoot de bedoeling om jouw paard in bepaalde houdingen neer te zetten. Dit doen we het best met zijn/haar lievelingssnoepjes of kleine stukjes wortel. Het is hierbij ideaal als je iemand extra mee kunt nemen die tijdens de shoot hierbij kan assisteren. Ik neem tijdens de shoot ruim de tijd om jouw paard op de foto te zetten. 

  ‘Maar mijn paard staat niet stil’ is een veel gehoorde opmerking. Dat klopt helemaal! De meeste paarden staan niet stil maar het is daarom ook aan mij om de tussentijdse momentjes vast te leggen en dat we voldoende de tijd nemen. Is je paard onrustig dan loop je tussendoor even wat rondjes, beweging doet vaak al wonderen om de spanning even kwijt te raken waarna we je paard weer in de juiste positie kunnen zetten. Daarbij kijk ik altijd naar de energie van je paard en probeer ik daarin mee te gaan wat een meer ontspannen paard geeft en dus een mooier resultaat!

  Na de shoot verwijderen we eventuele glitters, sieraden en ruim ik de locatie op. 

  Voorbereidingen

  Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie foto’s straks fantastisch zullen zijn dus dat vergt de nodige voorbereiding. Voorafgaand aan de shoot is het de bedoeling dat je je paard goed borstelt, desnoods zelfs wast indien dat nodig is zodat er geen vlekken zichtbaar zijn. Gebruik een glansmiddel om de vacht nog extra te laten glanzen en eventueel en hoevenolie om de hoeven mooi te laten blinken. De manen en staart kun je goed uitborstelen en ook eventueel wassen van tevoren. Of je de manen los wilt laten of ingevlochten of geknot mag uiteraard ook, het is net wat je zelf het mooiste vind maar ook per situatie verschilt het. Het ligt er aan hoe de manen eruit zien, zijn ze vol of juist niet en als jouw paard een supermooie halslijn heeft dan is gevlochten of geknot juist weer mooier. We zullen dit vooraf allemaal samen bespreken. 

  Glittershoot

  Dit is een hele mooie, bijzondere toevoeging aan je foto’s!

  Voorafgaand aan de shoot breng ik met vaseline een mengsel aan van grove en fijnere glitters aan bij je paard. Het mooiste effect is om de rondingen van je paard te volgen dus de ronding van de halslijn bijvoorbeeld. Ook neem ik hierbij het hoofd vaak mee, boven het oog geeft een mooi effect maar ook een stukje op de wang eventueel. Dit geeft natuurlijk een supermooi resultaat en je geeft hiermee iets extra’s mee aan de foto’s. Alle benodigdheden hiervoor neem ik zelf mee naar de shoot en zijn inbegrepen evenals de extra voorbereidingen hiervoor zoals het aanbrengen en verwijderen van de glitters. 

  Sieraden

  Wat jouw portretserie nóg unieker en specialer maakt is om gebruik te maken van de bijzondere handgemaakte paardensieraden die ik in mijn collectie heb. Dit zijn sieraden die speciaal gemaakt zijn voor paarden. Het bestaat uit een hoofdsieraad, eventueel gecombineerd met een borststuk. Ik heb momenteel een aantal verschillende sieraden in mijn collectie. 

  Ze zijn heel makkelijk om te doen en je paard voelt er niets van. Een echte eye-catcher als je jouw foto's nog specialer wilt maken! Vraag naar de mogelijkheden. 

  Wil jij een echt uniek Fine-art portret van jouw paard dan zijn deze sieraden zeker een aanrader! 

  Finishing touch

  Na de fotoshoot ga ik aan de slag met het uitzoeken van alle foto's en maak een selectie. Ik doe er een kleine nabewerking overheen en zet ze in een online fotogalerij die je van mij online toegestuurd krijgt. Hieruit maak jij je definitieve keuze waarna ik jouw selectie ga bewerken. Bij Fine-art fotografie is de nabewerking erg belangrijk om de juiste sfeer te bewerkstelligen. Ik besteed daarom veel tijd en extra zorg aan de nabewerking zodat jouw fotoreportage er extra uit knalt. 

   

  Tot slot

  Ik streef ernaar om je een onvergetelijke en gezellige ervaring te bezorgen, ik begeleid je tijdens de shoot en geef aanwijzingen waar nodig en bovenal moet het een fantastische fotoserie worden waar je nog vaak met veel plezier naar terug kijkt.

   

  Neem contact met mij op als bovenstaande je aanspreekt en laten we mooie herinneringen vastleggen!