Toelichting paardenfotografie-blackshoot

  Wat is een blackshoot nu precies en wat komt erbij kijken? Ik leg het je hieronder uit!

   

  Blackfoto’s

  Blackfoto’s zijn portretfoto’s van je paard waarbij de achtergrond helemaal zwart is. Hierbij wordt de focus volledig naar je paard toe getrokken en krijgen de foto’s een wat sjiekere uitstraling. Het is hierbij ook mogelijk om foto’s van jou en je paard samen te maken.

  Het vergt de nodige voorbereidingen èn extra aandacht in de nabewerking maar dan heb je ook wat!

   

  Opzet

  De foto’s worden bij jou op stal gemaakt, ik kom dus met mijn spullen bij jou op locatie. Belangrijk hierbij is dat je beschikt over een stalgang, binnenbak of andersoortige ruimte waar een brede doorgang in zit. Bedoeling is namelijk dat je paard in de deuropening komt te staan met het hoofd naar buiten en de achterkant naar binnen. Voor een optimaal effect moet de ruimte zo donker mogelijk gemaakt kunnen worden, dus alle lampen uit, eventuele ramen bedekt indien mogelijk en geen eventuele openstaande deuren aan de achterkant.

  Op deze manier creëren we op een natuurlijke manier al een donkere achtergrond wat het resultaat ten goede komt. In de nabewerking zal ik de nodige stukken wel zwart moeten maken maar wat we tijdens de fotoshoot al kunnen bewerkstelligen is altijd meegenomen.

  Inhoudelijk

  We gaan dus mooie portretfoto’s maken van jouw paard waarbij we gaan proberen jouw paard in bepaalde houdingen te zetten. Dit doen we het best met zijn/ haar lievelingssnoepjes of stukjes wortel. Het is hierbij superfijn als je iemand extra mee kan nemen tijdens de shoot die hierbij kan assisteren en begeleiden.

  Indien gewenst kunnen we uiteraard ook jou samen met je paard op de foto zetten!

  ‘Maar mijn paard staat niet stil’ is een veel gehoorde opmerking. Dat klopt helemaal! De meeste paarden staan niet stil maar het is daarom ook aan mij om de tussentijdse momentjes vast te leggen en dat we voldoende de tijd nemen.

  Is je paard onrustig dan loop je tussendoor even wat rondjes, beweging doet vaak al wonderen om de spanning even kwijt te raken waarna we je paard weer in de juiste positie kunnen zetten. Daarbij kijk ik altijd naar de energie van je paard en probeer ik daarin mee te gaan wat een meer ontspannen paard geeft en dus een mooier resultaat!

  Hoofdstel of niet?

  Het ligt er een beetje aan wat je wilt en wat er mogelijk is met je paard. Een mooi hoofdstel of halster kan heel mooi staan. Je kunt ook gebruik maken van mijn fotografiehalsters (een dun touwhalster) zodat ik dit in de nabewerking weg kan werken. Het lijkt dan of je paard dus los staat op de foto en dat geeft een heel mooi resultaat. Het is dus de vraag wat je wilt en wat er met je paard mogelijk is maar dat overleggen we sowieso altijd.

   

  Voorbereidingen

  Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie foto’s straks fantastisch zijn dus dat vergt de nodige voorbereiding. Voorafgaand aan de shoot is het de bedoeling dat je je paard goed borstelt, desnoods zelfs wast indien dat nodig is. We willen natuurlijk geen vlekken op de foto’s zien. Gebruik een glansmiddel om de vacht nog extra te laten glanzen en eventueel en hoevenolie om de hoeven mooi te laten blinken. De manen en staart kun je goed uitborstelen en ook eventueel wassen van tevoren. Of je de manen los wilt laten of ingevlochten of geknot mag uiteraard ook, het is net wat je zelf het mooiste vindt. Hoewel ingevlochten of geknotte manen wel vaak een heel mooi resultaat geven bij deze fotoshoot omdat de halslijn heel mooi in beeld komt en dus een extra wow-effect geeft. Mijn advies is daarom ook om de manen in eerste instantie vast te doen en later eventueel wat foto’s te maken met losse manen mocht je dat willen.

  Glittershoot

  Dit is een hele leuke toevoeging aan je foto’s! Voorafgaand aan de shoot breng ik met vaseline grove glitters aan bij je paard. Het mooiste effect is om de rondingen van je paard te volgen dus de ronding van de halslijn bijvoorbeeld. Ook neem ik hierbij het hoofd vaak mee, boven het oog geeft een mooi effect maar ook een stukje op de wang eventueel.

  Dit geeft natuurlijk een supermooi resultaat en je geeft hiermee iets extra’s mee aan de foto’s. Alle benodigdheden hiervoor neem ik zelf mee naar de shoot.

   

  Tot slot

  Ik streef ernaar om je een onvergetelijke en gezellige ervaring te bezorgen, ik begeleid je tijdens de shoot en geef aanwijzingen waar nodig en bovenal moet het een fantastische fotoserie worden waar je nog vaak met veel plezier naar terug kijkt.

   

  Neem contact met mij op als bovenstaande je aanspreekt en laten we mooie herinneringen vastleggen!